کباب ترخون یا همبرگر خانگی

کباب ترخون یا همبرگر یه غذای خوشمزه، زیبا و سیر کننده برای پیک نیک ها و مراسم شما خواهد بود. به شخصه خیلی روی افزودنی ها حساسیت به خرج نمیدم اما مواد اصلی اون به شرح زیر هست.

برای هر نفر حدود 200 الی 250 گرم گوشت در نظر بگیرید. این مقدار باید گوشت چربی دار باشه. می تونین از کوهان شتر که بسیار مقوی هست استفاده کنید، یا ترکیبی از گوساله و گوسفند. نسبت 65 به 35 رو رعایت کنید، البته دقت کنین که چه گوساله و چه گوسفند گوشتی که تهیه می کنین با کیفیت باشه و از چه قسمتی از بدن حیوان هست. چون هر قسمتی چربی متفاوتی داره. اینم در نظر داشته باشید که می تونین حتی از گوشت شتر مرغ، بوقلمون، سینه مرغ و هر چیزی که دوست دارین استفاده کنین. تنوع توی مواد می تونه مزه های بیشتر و بهتری براتون همراه داشته باشه. 

 بعد از تهیه گوشت اگر خونه چرخ گوشت دارین، می تونین عمل فرآوری رو تو خونه انجام بدین به این ترتیب که هنگام چرخ کردن بقیه مواد رو هم اضافه کنین تا خوب به خورد گوشت بره، اگه ندارین یا حوصله و وقتش نیست، گوشت رو بیرون بدین براتون چرخ کنن.

برای فرآوری گوشت به این مواد نیاز دارین:

ترخون، سیر، می تونین از سبز های معطر دیگه مثل مرزه هم استفاده کنین. لازم نیست که بگم اگه این سبزی ها رو تازش رو دسترسی دارین دریغ نکنین ولی اگه نیست با خشکش هم کارتون راه میوفته. ادویه کاملا به سلیقه شما بر میگرده، نمک سعی کنین یا نزنین یا خیلی خیلی کم بزنین، دارچین می تونه گزینه خوبی باشه، آویشن و … . اگه دارین خونه چرخ میکنین این ها رو موقع چرخ کردن اضافه کنین(سبزی ها رو خورد کردین دیگه) اگه نه، گوشت چرخ کرده رو با این مواد حسابی ورز  بدین.  بعد اینکه ترکیب گوشتتون حاضر شد، اونو توی ظرف بزارین روش رو بکشین و بزارید یخجال تا گوشت یه کمی خودشو بگیره. بعد در بیارین و اگه چیزی به عنوان قالب دارین ازش استفاده کنین و اگه نه با دست تکه های گوشت رو به صورت گرد و با ضخامت حدود 5 سانت شکل بدین و روی سینی بچینین و بزارین توی یخچال تا یک روز بمونه

یک روز بعد می تونین این گوشت ها رو یا سرخ کنین و به عنوان همبرگر سرور کنین یا روی ذغال کبابی کنین. برای مخلفات و مزه میشه از خورد شده پیاز جعفری با سس توی نون ساندویچی و یا اینکه یک برش ژامبون گوشت و مرغ رو هم روی همون سیم حرارت بدین و با پنیر و قارچ روی گوشتتون بزارین.

مواد لازم:

*- گوشت چرخ کرده نسبتا چرب مخلوط به ازای هر نفر 200 الی 250 گرم

*- ترخون و مرزه و سیرخورد شده، دارچین، فلفل، آویشن به میزان دلخواه (سبزی به میزانی نباشه که گوشت رنگش عوض بشه)

*- پیاز جعفری خورد شده جهت تزئین داخل ساندویج به ازای هر نفر 50 گرم

*- سس و خیار شور به میزان لازم

Comments are closed.